10 saker jag njuter av

Publicerat av mikaelakollstedt den

Om det är viktigt att se framåt, visualisera och jobba mot sitt drömliv är det minst lika viktigt att njuta av tillvaron här och nu. Visst kan man jobba med mindfulness men man kan också fokusera på att maximera njutningen i vardagen (i stort och smått).

Ett steg till det är att fundera på och sedan skriva ner vad man faktiskt njuter som mest av. Och sedan försöka få så mycket utav det som möjligt i livet. Kanske kan man sätta upp sin lista någonstans i hemmet som  en slags påminnelse som kanske också hjälper till att få just det man njuter av.

Viktigt här är att identifiera skillnaden i vad som ger flow och självuppfyllelse och vad som ger njutning. En känsla av flow får du när du är så uppe i något att tiden stannar och du kan pyssla med något i timmar utan att känna dig hungrig eller trött. För att få flow krävs det ofta att vi koncentrerar oss och att det finns en utmanande uppgift att ta oss an. Efter att ha känt flow får man ofta en känsla av uppfylldhet och att man har gjort något bra.

Njutning handlar med om det vi upplever med våra sinnen här och nu. Om flow ger en mer långsiktig upplevelse och är mer kopplat till en känsla av mening ger njutningen något mer direkt effekt. Den upplever du i stunden.

Jag gjorde själv denna hemläxa och försökte identifiera det jag absolut helst njuter av!

 1. Att bada in en badtunna, gärna med en vacker utsikt
 2. Ett glas gott rött vin vid rätt  tillfälle
 3. Djupa och innerliga samtal med vänner
 4. Roliga och avslappnade samtal med vänner
 5. Sovmorgon med kaffe och choklad i sängen
 6. En lång skogstur
 7. Basta och sedan bada i en svensk sjö vintertid
 8. Bada i en ljummen svensk sjö sommartid
 9. En riktigt god sushi ute på stan
 10. En god fredagsbricka i soffan

En lite bättre sommarkväll med sushi på RAW i Stockholm. Något jag inte kan få för mycket utav.

Vad njuter du av?

Kategorier: Okategoriserade

2 kommentarer

Madalynn · 22 maj, 2020 kl. 16:33

Hi there! Would you mind if I share your blog with
my facebook group? There’s a lot of folks that I think would really enjoy your content.
Please let me know. Cheers

  mikaelakollstedt · 10 juni, 2020 kl. 10:00

  Hi there! Of course i would be happy if you would share my blog on your facebook group :).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *