Konsten att leva innerligt, hur börjar man?

Publicerat av mikaelakollstedt den

Om man nu har bestämt sig för att börja leva mer innerligt. För att ta en mer aktiv del i att söka efter sin egen sanning, vem man är, och försöka leva efter det. Var börjar man någonstans?

Jag tror att en av de stora svårigheterna vi har i dagens samhälle är alla intryck som sköljer över oss varje dag. Vackra modeller på klädannonser, alla perfekta hem och smoothies på instagram och alla framgångsrika karriärpersoner i tv-serier. Det är väldigt svårt att sortera och hitta sig själv i allt detta. Jag vet detta mycket väl för  jag själv har varit, och är till viss del där fortfarande. Jag har varit så påverkad av allt yttre att jag har haft svårt att hitta mig själv.

Att försöka rensa bland alla dessa intryck runt omkring oss kan vara ett mycket bra steg i riktningen mot att leva mer innerligt. Det gör att vi först och främst frigör tid. När vi väl frigjort den tiden kanske vi blir uttråkade och känner en rastlöshet. Men sen kommer det som verkligen är du fram. Jag tror att vi måste sitta stilla på en sten i skogen (om inte på riktigt så bildligt talat) för  att det som verkligen är du ska kunna bubbla upp och få ta plats. För det är svårt att leva innerligt om man inte har tid att känna efter innerlighet är för en själv.

För mig har minimalism varit ett mycket bra verktyg för att frigöra den där tiden som jag tror behövs. Jag har blivit väldigt influerad av minskad konsumtion och ökad medvetenhet kring att alla val vi gör har en  alternativkostnad. Jag har rensat och reflekterat på massor av olika sätt och jag har frigjort en hel del tid. Jag har på det sättet kunnat få en bättre bild kring vem jag är och vad jag egentligen vill göra. Så börja med att fundera vad du kan ta bort från dit liv. Ta fram papper och penna och spåna idéer. Vad kan du ta bort från ditt liv för att på sikt frigöra tid och utrymme för något som ger dig mer?

Kategorier: Okategoriserade

0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *