Hur kan företagen därute bli våra drömföretag?

Publicerat av mikaelakollstedt den

Jag har, från det att jag påbörjade min coachutbildning och sedan när jag drog igång mitt företag tänkt att jag vill fokusera på privatpersoner. Jag brinner ju för att hjälpa andra att hitta sig själva, sitt varför, och sedan leva drömlivet. Och då måste man börja med personen. När jag fått olika tips om att börja coacha ledare och företag så har jag tänkt att, nej, det är inget för mig, det leder mig inte till att uppnå mitt mål att hjälpa andra att göra det de brinner för.

Men nyligen insåg jag att det är fel att tänka så. För vi har ett stort problem där ute. När man väl hittat vad man vill göra i livet och vet vart man ska söka sig så måste man hitta en match där ute i företagsvärlden. Och det är inte helt enkelt. Jag har själv ogillat mina tidigare jobb vid flera olika tillfällen. Jag har känt mig icke uppskattad, jag har varit med om extremt dåliga chefer, jag har varit med om tillfällen då man inte ser mina kunskaper, jag har känt mig förnedrad då någon som inte kan det jag gör ska bestämma vad jag ska göra, jag har varit på ställen där jag varken kan se eller förstå värderingar och mål. Och jag har vid flera tillfällen haft så lite att göra att jag kunnat spendera halva dagen med att sitta och slösurfa. Och jag vet att jag inte är ensam om detta. Det är så många företag som går bet på detta. Och vad gör de för fel? Jo, det finns så mycket dåligt ledarskap där ute. Där man styr och ställer i stället för leder eller coachar. Man berättar för sina anställda vad de ska göra och man sitter och tar upp värdefull tid på avdelningsmöten med att berätta om de senaste siffrorna (som många inte ens förstår eller berörs av) i stället för att lyssna på eller utveckla de anställda. Man ser inte de anställda som personer med driv och vilja utan man bevakar och kontrollerar. När någon har för mycket att göra tar man bort det roligaste som kanske driver personen att gå dit för det första. När tiderna är sämre drar man in på saker för de anställda. Man sparkar folk för att strömlinjeforma organisationer och man tävlar, styr och ställer.

Detta kanske har fungerat tidigare och jag själv har fokuserat så hårt på att komma uppåt att jag har accepterat detta. Men när jag kommit så långt som jag behövde så fungerade inte detta för mig längre. Jag insåg att jag behöver få vara med och bestämma, att jag vill förstå och leva ett företags värderingar, att jag vill att mina kunskaper ska räknas. Jag också insåg att jag inte vill att någon ska bestämma över mig.

I och med att vi har en stor välfärd i vårat samhälle så tror jag att vi mer och mer kommer att komma hit. Vi kommer ifrågasätta våra arbetsplatser lite mer. Vi kommer att kräva att veta varför vi gör saker, vi kommer att kräva att företaget satsar på sina anställda, vi kommer att kräva att vi ska bli coachade i stället för ledda. Och vi kommer att kräva att de företagen vi arbetar på gör rätt saker. Det kommer inte att räcka med höga löner och incitamentsprogram. Det kommer inte räcka med flashiga kontor eller storslagna julfester. Vi behöver mer. Vi behöver veta att vi tar oss framåt i det vi vill få ut av livet. För livet är för kort, och vi spenderar alldeles för mycket tid på våra jobb för att det ska vara okej att ha det på något annat sätt.

Jag vet inte ännu helt vilka råd jag vill ge våra företag där ute. Men jag har börjat förstå lite saker. Om vi börjar här så kanske det är något iaf.

1. Se till att förstå och sprida företagets “varför” så att de anställda vet varför de jobbar där de jobbar. Läs då böckerna “Start with why” och “Find your why” av Simon Sinek

2. Inspireras av de långsiktiga filosofierna från Toyota och lean. Där man bestämmer sig för att ta hand om sina anställda och där man ser de som sin största resurs.

3. Fundera på det där med ledarskapet. Anställ ledare och coacher, inte hierarkiska chefer.

4. Inspireras av Centigo. Som inte har några chefer och där de anställda själva får äga sina frågor. I ett grymt avsnitt av Framgångspodden så berättar en av grundarna Johan Waller om sina tankar kring företagande.

Framgångspodden om Centigo

5. Läs boken “Respekten för människan” av Robert Kusén och förstå det där med vikten av att se alla människor.

Sen får jag nog återkomma i frågan. När jag har förstått mer om vad som skapar ett företag där man faktiskt vill jobba.

Kategorier: Okategoriserade

0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *