Vad är coaching och
hur går det till?

”Det gäller att finna en sanning som är en sanning för mig, att finna den idé som jag vill leva och dö för.”

Sören Kierkegaard

Sören Kierkegaards tankar och idéer kring existentialismen och att varje människa formar sitt eget öde är en mycket viktig grundsten inom coaching. Han uppmanar människor att ta en mer aktiv del i livet och göra det till något speciellt. Han anser även att vi blir de vi är genom hur vi handlar. Och att vi måste ta en aktiv del i att söka efter vår egen sanning, vem vi är, och försöka leva efter det.

Han uppmanar folk att ta tag i sitt liv och skapa den existens de önskar! Och för att göra detta kan coaching vara mycket kraftfullt.

En glödlampa i en tankebubbla får illustrera tankar och ideèr inom coaching

Varför coaching?

Att ta tag i sitt liv och skapa den existens man önskar är alltså en av grundstenarna inom coachingen.
Men i praktiken finns det många användningsområden och anledningar till att prova coaching.

 Vill du öka din självinsikt och självmedvetenhet?

 Vill du förstå mer om dina egna drivkrafter och värderingar?

 Letar du efter nästa steg i karriären men är osäker på vad det är?

 Vill du bli en bättre ledare?

 Letar du efter din egen mening eller idé att förverkliga?

 Känner du dig otålig, rastlös och att du står stilla och stampar i livet?

 Känner du dig allmänt missnöjd och vill ha en förändring till det bättre?

 Behöver du någon som hjälper dig med att formulera dina mål?

 Vill du ta reda på vad som verkligen motiverar dig?

 Behöver du någon som peppar dig till att nå dina mål?

 Känner du att du är fast i ett ekorrhjul som snurrar alldeles för snabbt?

Oavsett vad du är ute efter så är principen inom coaching i mångt och mycket detsamma. Jag blir din partner som stöttar och peppar dig i din egen resa för att fördjupa ditt lärande, förbättra dina prestationer eller utveckla din livskvalitet. Jag hjälper dig att skapa resultat och förverkliga dina drömmar och visioner både yrkesmässigt och privat. Om du inte vet exakt vad du är ute efter är det inte heller några problem. Jag har flera övningar för att hjälpa dig att reda ut vad du vill ta för nästa steg i livet. Det som är viktigt är dock att du är beredd att göra en varaktig förändring i ditt liv. 

Coaching kan appliceras på en mängd olika områden såsom karriär, relationer, kost och allt möjligt annat som finns i ditt liv.

Hur går coaching till?

Om du tycker att det låter intressant och om du känner för att påbörja en spännande resa med att utveckla din livskvalitet så kontakta gärna mig för ett kostnadsfritt första samtal!

Inom coachingen arbetar vi mycket med att identifiera ett nuläge och ett önskeläge samt identifiera vad som behöver göras för att ta sig dit. Coaching är mycket lösningsfokuserat och vi arbetar med tekniker och övningar för att ta oss framåt och lösa knutar som förhindrar förändring. För att en coachingprocess ska vara lyckad krävs det att du som blir coachad är inställd på en delvis intensiv period med en del förändring. Det krävs också att du är redo att ta ansvar för din egen utveckling.

Coachingprocessen kan se lite olika ut beroende på önskemål men jag brukar utgå ifrån en ordinarie coachingprocess som möjliggör en ordentlig förändring i livet. För att detta ska kunna ske är det bra om vi bokar in 6 gånger under några veckors tid för att kunna göra den förändring som krävs. Efter detta så finns det möjlighet att boka enskilda samtal för uppföljning eller liknande.

Under det första samtalet får du berätta lite mer om dig själv och det du vill att jag ska hjälpa dig med. Vi kan börja diskutera ämnen och mål som vi ska jobba på de närmsta veckorna. Under detta första samtal brukar jag även informera om hur en coachingprocess ser ut och vad som krävs av dig som ska bli coachad. Vi diskuterar även hur vi ska arbeta de närmsta veckorna. Om det första samtalet känns bra är du välkommen att boka in nästa samtal där vi sätter igång och jobbar på ditt / dina ämnen.

Till det andra mötet bör du ta med dig ett utkast till ett ämne. För det är vid detta samtal som vi bryter ner och börjar arbeta ditt ämne. Ett ämne kan vara stort eller litet, brett eller smalt och vi kommer att hjälpas åt att definiera det och sätta mål eller delmål beroende på hur stort det är. Vid det andra mötet går vi också igenom några reflekterande frågor för att jag ska få möjlighet att lära känna dig lite bättre. 

Välkommen att kontakta mig!

Priser och villkor

Vi kan träffas både live eller via videosamtal beroende på dina behov.

Enstaka samtal live:
900 kr / samtal

6 pack samtal live:
5000 kr

Enstaka samtal online:
650 kr / samtal

6 pack samtal online:
3600 kr

Samtalen är 1 timme långa
Betalning sker via faktura eller Swish-betalning innan första samtalet.
Övriga villkor regleras via en coachingöverenskommelse som skickas till dig innan det andra samtalet.